Wie en wat

Ik ben Evelien Hoogendoorn en ik heb Atalante opgericht.

Atalante was een prinses uit de Griekse mythologie, beroemd om haar snelheid en moed.

Atalante kon heel hard lopen. Ze was erg knap om te zien, maar ze wees alle aanbidders af. Ze wilde alleen haar leven delen met de man die haar in een hardloopwedstrijd kon verslaan. Vele vrijers waagden een poging, maar Atalante was onverslaanbaar.  Uiteindelijk lukte het Hippomenes Atalante te verslaan met een list. Hij wierp drie gouden appels van Aphrodite voor de voeten van Atalante. Doordat Atalante de appels steeds opraapte, verloor ze tijd en werd ze overwonnen. Atalante verzoende zich met haar nederlaag en ze leefden nog lang en …. gelukkig!

Bron: Schwab, G. (2005). Griekse Mythen en Sagen. Utrecht: Het Spectrum.

Atalante staat voor eigenzinnigheid en het volgen van  je eigen pad in het leven. En ook al brengt dat pad je niet altijd waar je wilde zijn, er zijn altijd mogelijkheden om weer verder te lopen.

Het is voor hoogbegaafden niet altijd vanzelfsprekend en makkelijk om tot bloei te komen, weet ik uit ervaring en dat is wat mij drijft om me voor deze groep in te zetten.

Van 2012 tot 2019 heb ik gewerkt in het basisonderwijs, bij het Comprix College. Daar heb ik ervaring opgedaan in het begeleiden van (hoog)begaafden en het opzetten en leiding geven aan plusklassen .

Verder ben ik een fanatieke tri-atlete en zie ik het als een uitdaging om de begeleiding te koppelen aan een fysieke activiteit omdat ik gemerkt heb dat fysieke beweging kan leiden tot mentale beweging. (Wees gerust: we doen dit alleen als je het zelf ook wil.)